Zasady diety zasadami, ale nuda w kuchni zaczyna mnie powolutku drażnić. Dlatego postanowiłam trochę poszaleć i przygotować na jutrzejszy obiad PIECZEŃ Z PIERSI Z KURCZAKA.
Składniki:
- pierś z kurczaka 500g
- jajko 1 szt
- czosnek dwa ząbki
- marchew 100g
- pieczarki 200g
- zioła prowansalskie 1 płaska łyżeczka
- natka pietruszki 1 łyżka
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzania:
- Pierś z kurczaka myjemy i mielimy.
- Marchew ścieramy na tace o grubych oczkach.
- Pieczarki kroimy w paseczki i dusimy na patelni.
- Czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy.
- Do mięsa dodajemy marchew, natkę pietruszki, czosnek, wbijamy jajko i doprawiamy ziołami, pieprzem i solą. Całość mieszamy na jednolitą masę.
- Foremkę wykładamy folią aluminiową i wkładamy do niej gotową masę.
- Pieczemy 40-45 minut w temp. 180 stopni.
DZIEŃ DZIEWIĄTY:
Śniadanie: jajecznica na szpinaku z czosnkiem + kilka pikli ogórków w zalewie musztardowej
Obiad: gotowana pierś z kurczaka + buraczki czerwone + ciecierzyca
Kolacja: chudy twaróg z dodatkiem prażonego siemienia lnianego
TRENING:
45 minut na orbitreku + 5 serii (14,14,10,10,14) pompek damskich + 3 serie ćwiczeń na triceps + 6 minut ćwiczeń na brzuch
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz