czwartek, 5 lutego 2015

Dzień 5 - sałatka z selera naciowego i tuńczyka

Postanowiłam się podzielić przepisem na SAŁATKĘ Z SELERA NACIOWEGO I TUŃCZYKA.
Bardzo ją lubię, ponieważ jest zdrowa, lekka, prosta, a przede wszystkim pyszna.

Składniki:
  • Seler naciowy 2 łodyżki
  • Tuńczyk w sosie własnym ½  puszki
  • Jajo 1 sztuka  
  • Czerwona fasola ¼ puszki
  • Tłuszcz roślinny tłoczony na zimno, np. oliwa z oliwek extra virgine, olej lniany, olej sezamowy, olej z orzechów itp. 1 łyżeczka.
Sposób przyrządzania:
  • Jajko gotujemy na twardo, kroimy z kostkę.
  • Gałązki selera drobno kroimy.
  • Łączymy ze sobą wszystkie składniki.
  • Polewamy tłuszczem roślinnym tłoczonym za zimno.
  • Delikatnie mieszamy.
 
DZIEŃ PIĄTY:

Śniadanie: jajecznica na szpinaku z czosnkiem + kilka kawałeczków papryki konserwowej
Obiad: pierś z kurczaka z parowaru + mix warzyw (brokuł, kalafior, marchew) + ciecierzyca
Kolacja: sałatka z selera naciowego, fasoli, jajka i tuńczyka

TRENING:

cross trening



2 komentarze: