Postanowiłam się podzielić przepisem na SAŁATKĘ Z SELERA NACIOWEGO I TUŃCZYKA.
Bardzo ją lubię, ponieważ jest zdrowa, lekka, prosta, a przede wszystkim pyszna.
Składniki:
- Seler naciowy 2 łodyżki
- Tuńczyk w sosie własnym ½ puszki
- Jajo 1 sztuka
- Czerwona fasola ¼ puszki
- Tłuszcz roślinny tłoczony na zimno, np. oliwa z oliwek extra virgine, olej lniany, olej sezamowy, olej z orzechów itp. 1 łyżeczka.
Sposób przyrządzania:
- Jajko gotujemy na twardo, kroimy z kostkę.
- Gałązki selera drobno kroimy.
- Łączymy ze sobą wszystkie składniki.
- Polewamy tłuszczem roślinnym tłoczonym za zimno.
- Delikatnie mieszamy.
DZIEŃ PIĄTY:
Śniadanie: jajecznica na szpinaku z czosnkiem + kilka kawałeczków papryki konserwowej
Obiad: pierś z kurczaka z parowaru + mix warzyw (brokuł, kalafior, marchew) + ciecierzyca
Kolacja: sałatka z selera naciowego, fasoli, jajka i tuńczykaTRENING:
Przyjedź z nią do mnie :D
OdpowiedzUsuńAkurat została mi ostatnia porcja :P
Usuń