Zawsze w okresie zimowym, po wielu szarych i ponurych dniach mój organizm aż krzyczy o świeże warzywa oraz sezonowe owoce. O ich aromat, smak i zapach. Niestety będzie musiał uzbroić się w cierpliwość i jeszcze trochę poczekać. Dzisiejszą kolację przygotowałam z myślą o zaspokojeniu mojego sałatkowego głodu. Postanowiłam przygotować coś szybkiego, łatwego, zdrowego i pełnego witamin. Dlatego też zrobiłam SAŁATKĘ Z CIECIERZYCY I KURCZAKA.
Składniki:
Składniki:
- Mix sałat
- Ciecierzyca (ugotowana lub z puszki) 150 g
- Pomidor
- Cebula
- Pierś z kurczaka 150 g
- Słonecznik 1 łyżka
- Oliwa z oliwek 2 łyżki
- Sól, pieprz, papryka
Sposób przyrządzania:
- Pierś z kurczaka dokładne umyć, oczyścić, podzielić na mniejsze kawałki i przyprawić solą, pieprzem i papryką.
- Przygotowane mięso usmażyć na patelni grillowej lub w grillu elektrycznym.
- Warzywa opłukać i pokroić w kosteczkę.
- Słonecznik uprażyć na suchej patelni teflonowej.
- Na talerzach rozłożyć sałatę, warzywa oraz kurczaka z ciecierzycą.
- Posypać uprażonym słonecznikiem.
- Całość polać oliwą z oliwek.
DZIEŃ TRZYNASTY:
Śniadanie: jajecznica na szpinaku z czosnkiem + kilka pikli ogórków w zalewie musztardowej
II śniadanie: serek wiejski z przyprawami (cynamon, imbir, pieprz cayenne)
II śniadanie: serek wiejski z przyprawami (cynamon, imbir, pieprz cayenne)
Obiad: podudzia z kurczaka z parowaru + jajko sadzone + mix warzyw (brokuł, kalafior, marchew) + puree z dyni i grochu
Kolacja: sałatka z ciecierzycy i kurczaka
Przekąska w czasie nauki: migdały
Przekąska w czasie nauki: migdały
TRENING:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz